MAURITIUSMauritius är mångas drömresmål. En grön, tropisk ö med dramatisk natur, fantastiska stränder omgivna av ett färgsprakande korallrev och azurblått hav. För den romantiska parresan eller aktiva familjesemestern finns alla möjligheter med vackra nationalparker och vandringsleder att upptäcka, dykning, snorkling, djuphavsfiske och golfbanor av världsklass. Ön ligger i Indiska oceanen, söder om ekvatorn och är idag ett av Afrikas mest stabila länder med en mångkulturell mix som ger ett färgstarkt kulturliv och en spännande gastronomi. På menyerna hittar man exotiska rätter hämtade både från det kinesiska, det indiska och det kreolska köket. Fina hotell och fantastiska stränder. Kombinera gärna med Sydafrika. 


Missa inte!

Njut av den fantastiska servicen på något av de många fina hotellen som finns på Mauritius!


Port Louis-Öns härligt bullriga huvudstad.Vid vattnet ligger shoppingcentret Caudan Waterfront med restauranger och caféer.


Mauritius Botanical Garden - En vacker botanisk trädgård 12 km nordost om Port Louis.


Aventure du sucre - Ett fabriksmuseum om sockrets betydelse för ön. Här kan man få provsmaka olika romsorter. Museet ligger 13 km från Port Louis.


Catamarantur - Väljer man norr åker man ut och snorklar, gör stopp på olika vackra öar med kritvita stränder. Väljer man väster snorklar man och har man tur får man se delfiner och simma tillsammans med dem.


Black River Gorges - Mauritius berömda och mycket vackra nationalpark som ligger på en platå centralt på ön.


Le Morne Brabant-Mauritius ikoniska berg som är med på UNESCOs världsarvslista. Berget är 556 m högt och nu kan man vandra hela vägen upp till toppen. Upp till toppen tog jag mig i höstas och lön för mödan får man i form av en oslagbar utsikt över land och hav.

Vårt Mauritius

Mauritius är en liten ö med varierande natur och miljö. I norr ligger Grand Baie den största turistorten på ön och här är enligt oss stränderna som bäst. Östra sidan är minst utvecklad men har också några fina pärlor som Blue Bay, en skyddad marinpark med ett fantastiskt undervattensliv, Belle Mare Mauritius längsta strand och ön Ile Aux Cerfs med sina vita stränder som är hämtat från ett vykort.


Södra sidan är mer vilt och otämjt och här saknas bitvis korallreven. Ibland piskar havet upp riktigt höga vågor som slår in mot stränderna. Denna del av ön bjuder på mystik och skönhet. Väl värt ett besök är Gris Gris, Mauritius sydligaste udde med branta klippor och vita stränder. Härifrån kan man åka den fantastiska kustvägen som slingrar sig mellan bergen och havet upp till västra sidan. 


På västra sidan ligger Tamarin, ett litet sömnigt samhälle söder om turistorten Flic en Flac. Här njuter vi av lugnet, stranden La Preneuse, de vackra solnedgångarna och några få men riktigt bra restauranger.   

Vill du veta mer, hör gärna av dig till oss!