SYDAFRIKALängst söderut på den afrikanska kontinenten ligger Sydafrika, som är ett av de bästa resmålen du kan hitta! Sydafrika bjuder på sin speciella atmosfär, bländande naturupplevelser, spännande djur och natur, vingårdar, god mat och inte minst ett möte med ett spännande land med fängslande historia. Här bor du bra på trevliga och smakfulla hotell och guesthouse som finns i alla prislägen.  

Ett besök i en nationalpark eller en privat game reserve hör till inslagen och Sydafrika passar utmärkt för "förstagångs-safari" men även safari för riktiga entusiaster. Greater Kruger National Park, Timbavati Reserve, Manyeleti Reserve och den berömda Sabi Sands Reserve är alla belägna i nordöstra delen av landet. Om du föredrar att inleda en malariafri Big Five-safari är Sydafrika den enda regionen i världen där detta är möjligt: Eastern Cape runt Port Elisabeth på sydkusten samt Madikwe och Waterberg i norr. 


Höjdpunker i Sydafrika

  • Kapstaden och "Table Mountain".
  • Vinområdena Franschhoek och Stellenbosch. 
  • "Garden Route" mellan Mossel Bay och Storms River. 
  • Big Five safaris i en mängd olika parker.
  • Historiska slagfältsområdet Kwa-Zulu Natal. 
  • Drakensberg med dess fantastiska vyer.
  • Det goda köket och dess prisbelönta viner.
  • Ett brett utbud av äventyrsaktiviteter.

Bästa tiden att resa

Sommar (oktober till mars) 

Klimatet varierar i landet. Kapstaden är bäst under sommarmånaderna från oktober till mars.  Ta med kläder som är svala, lätta och bekväma eftersom sommartemperaturer kan bli 30-40 grader i vissa områden.

Vinter (maj till augusti) 

Vintrarna är generellt milda jämfört med europeiska somrar.  Men det finns dagar när temperaturen dyker, speciellt på platser på hög höjd, så som t ex Drakensberg. Ta med tröjor och jackor. Kapstaden får sitt regn under vintersäsongen, så där är det lämpligt att ta med regnkläder. Dagarna kan ändå vara soliga och sköna.

Regioner i Sydafrika

Kapstaden är en av världens vackraste städer och har allt och lite till! Vänliga människor, vilda djur, dramatiska berg, kritvita stränder och ödsliga kuststräckor.

Läs mer..

Cape Winelands
Cape Winelands

Sydafrika är ett av världens största länder vad gäller vinproduktion. Många av vingårdarna, som även ibland erbjuder boende, ligger inte långt ifrån Kapstaden.

Läs mer..

Hermanus
Hermanus

Hermanus ligger ca 2 timmars bilfärd från Kapstaden. Fantastisk natur, nära till vingårdar och fina golfbanor. Hermanus anses dessutom vara världens bästa plats för valskådning.

Läs mer..

Garden Route, Plettenberg Bay
Garden Route, Plettenberg Bay

Garden Route är en av de vackraste och mest inspirerande vägsträckorna i Sydafrika. Plettenberg Bay är en av de vackraste städerna längs Garden Route. Plettenberg Bay, eller Plett som den..

Läs mer..


Gondwana Game Reserve
Gondwana Game Reserve

Gondwana Private Game Reserve erbjuder en autentisk afrikansk safariupplevelse nära Kapstaden, mindre än 4 timmars bilresa. En lyxig malariafri Safaridestination.

Läs mer..

Kwandwe Private Game Reserve
Kwandwe Private Game Reserve

Kwandwe Game Reserve flankerar både norra och södra stranden av "Great Fish River" i den östra Kapprovinsen. Reservatet på 22 000 hektar är ett fristad för tusentals djur, inklusive lejon.. 

Läs mer..

Shamwari Private Game Reserve
Shamwari Private Game Reserve

Shamwari Private Game Reserve ligger i östra Kap-provinsen, strax utanför Port Elisabeth. Reservatet är på 25 000 hektar, malariafritt och ett utmärkt resmål för familjer, grupper och ensamresenärer. 

Läs mer..

Kareiga Private Game Reserve
Kareiga Private Game Reserve

Kariega Game Reserve erbjuder malariafri safariupplevelse med Big 5 i magnifik natur, nära Garden Route. I parken kan man välja att bo på fyra olika lodger med olika profil. Varje övernattning inkluderar helpension samt två guidade safaris ...

Läs mer...

Krugerparken
Krugerparken

Kruger nationalpark är en nationalpark i Sydafrika som ligger i provinserna Mpumalanga och Limpopo. Parken är en av jordens djurrikaste. 

Madikwe Game Reserve
Madikwe Game Reserve

På gränsen till Botswana ligger Madikwe Game Reserve, ett av Sydafrikas största viltreservat. Området är dessutom malariafritt och här hittar man alla de "Big Five!

Sabi Sands Game Reserve
Sabi Sands Game Reserve

Sabi Sands gränsar till den sydvästra delen av Krugerparken och är Sydafrikas exklusivaste privata safariområde. Eftersom det inte finns några stängsel mellan Sabi Sands.....

Läs mer..

Lowveld
Lowveld

Mpumalanga´s Lowveld-region ligger mellan norra Drakensberg och Krügerparken. Den största staden i området är Nelspruit, där också Krüger Mpumalanga International Airport ligger.

Läs mer..

Johannesburg
Johannesburg

Johannesburg är Sydafrikas största stad och den kommersiella knutpunkten i landet. Många såg tills nyligen Johannesburg som inget annat än en transitstad. 

Läs mer..