ZANZIBAR

Efter att ha varit ute på safari så är Zanzibar den perfekta platsen för att avsluta en safariresa på, ca 5-7 nätter. Hit flyger du från Arusha och du blir direkt mött av vår samarbetspartner på plats som ser till att du kommer till ditt hotell. På Zanzibar finns några av Afrikas finaste stränder och havet är ljummet och fantastiskt fint. På Zanzibars östra kust råder stora skillnader på havsnivån pga tidvattnet. Vill man undvika det ska man bo på den norra delen, där påverkan av tidvattnet inte märks av på samma sätt. 

Sevärdheter

Segla med en dhow. Hissa segel och testa det gamla swahilisättet att färdas på vattnet, med eller utan fiskespö och snorkel i bagaget.


Stone Town. Den världsarvsskyddade stenstaden är ett virrvarr av vitkalkade fasader och snidade, tunga dörrar. Vill du inte drunkna i mängden av butiker som säljer hantverk och souvenirer kan du alltid sticka in i en någon liten gränd. Gäller bara att hitta ut igen.


Åk på kryddtur. Vik en eftermiddag åt spiskummin, muskot, gurkmeja och peppar, och få reda på varför kryddnejlikan är något av det viktigaste Zanzibar har. Lukta, smaka och lär på någon av de organiserade turerna.


Hälsa på hos aporna. Gå på guidad vandring i Jozani Forest, med mangroveträsk och bevarad regnskog. Håll särskilt utkik efter de sällsynta röda colobusaporna, som är unika för ön.


Gå i Freddie Mercurys fotspår. Den legendariske Queensångaren föddes i Stone Town 1946. Flera hus gör anspråk på att vara hans barndomshem. Vill du frossa i bilder och memorabilia, gå till Mercury's Restaurant, vid stranden mellan Forodhani Gardens och hamnen.

Prison Island. Gör en dagsutflykt till Prison Island (Changuu). Ön ligger endast 30 minuters båtfärd utanför Stone Town. Det är en gammal fängelseö där man förr placerade slavar. Numera bebos ön bara av jättesköldpaddor som är en gåva från Seychellerna på 1800 talet. Två av sköldpaddorna har levt på ön ända sedan de blev inplanterade för 150 år sedan.

Strand på östkusten
Strand på östkusten
Solnedgång i Stonetown
Solnedgång i Stonetown