Tanzania - Zanzibar


Tanzania i östra Afrika är tillsammans med grannlandet Kenya ett av de stora klassiska safariländerna, med enorma savanner och ett mycket rikt djurliv. Här finns alla de typiska afrikanska djurarterna, inklusive "the Big Five"; Lejon, Afrikansk Buffel, Leopard, Elefant och Noshörning. Tanzania har flera stora nationalparker och naturreservat där Serengeti och Ngorongoro är de mest besökta. Tanzania är också känt för dess fågelskådning och trekking uppför Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Många som besöker Tanzania avslutar ofta sin safarivistelse med ett besök på kryddön Zanzibar, där sol och bad lockar.

Strax utanför Tanzanias kust, i Indiska Ocenanen, ligger paradisön Zanzibar. Här kan du njuta av det bästa som Afrika har att erbjuda. Ligg på någon av de milslånga vita stränderna, lyssna på vågorna och bara ta det lugnt. På Zanzibar kopplar du av, upptäcker dess rika natur och kultur, och äter utsökt afrikansk mat. Gör ett besök i Stone Towns gamla stadsdelar som är med på UNESCOs världsarvslista. Utforska havet genom dykning och snorkling i det kristallklara vattnet, bland färggranna fiskar och koraller. Besök de urgamla sköldpaddorna på Prison Island, strax utanför Stone Town eller åk på den klassiska "kryddturen", ett måste när du befinner dig på "kryddön". Zanzibar är den perfekta avslutningen på din safari!


Höjdpunkter

  • Ngorongoros vulkankrater med sitt djurliv.
  • Närheten till djuren.
  • Serengetis enorma savanner.
  • Bo i tältlodge ett par nätter.
  • Möte med lokalbefolkningen.
  • Uppleva vildmarken på riktigt.
  • Bestiga Kilimanjaro.
  • Några lata dagar på Zanzibar.Bästa tiden att resa

Det går bra att åka till Tanzania nästan året runt, bortsett från mars till maj som är den stora regnperioden. Även november har en regnperiod, men är inte lika kraftig som på våren. Djurlivet varierar från park till park och de olika parkerna är bra olika tider på året. Södra Serengeti är bra i februari då migrationen är på plats medan t ex både Serengeti och Tarangireparken med sina stora hjordar av elefanter är bra i oktober/november. 

Serengeti
Serengeti

En av världens mest berömda nationalparker! Serengeti ligger i landets norra del och gränsar mot Kenya. Det är här du ser de enorma gjordarna av gnuer och zebror, migrationen, som utgör ett fascinerande skådespel varje år!

Läs mer..

Ngorongorokratern
Ngorongorokratern

Den mest kända delen av Ngorongoro Conservation Area, NCA, är den stora och djurrika Ngorongorokratern, ca 600 meter djup och 20 km bred. Här finns ett fantastiskt koncentrerat djurliv som du inte ser någon annanstans på jorden. 

Läs mer..

Lake Manyara National Park
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park är en lite mindre park som ligger längs vägen till Ngorongoro och Serengeti. Parken är mer en skog med framför allt ett rikt fågelliv samt mycket apor och elefanter, som man många gånger kommer väldigt nära.

Läs mer..

Tarangire National Park
Tarangire National Park

Under den svenska hösten när det är torrperiod är den här parken som bäst, Tarangire National Park i norra Tanzania. Här kan du bland baobabträden bl a få se stora hjordar av elefanter men här finns även rovdjur som lejon och leopard. 

Läs mer..

Arusha
Arusha

Arusha är ofta utgångspunkten för din Safari och ev stannar du här en natt, beroende på vilken tid du landar på Kilimanjaro flygplats som ligger ca 45 min från Arusha.

Zanzibar
Zanzibar

Efter att ha varit ute på safari så är Zanzibar den perfekta platsen för att avsluta en safariresa på. Hit flyger du från Arusha och du blir direkt mött av vår samarbetspartner på plats som ser till att du kommer till ditt hotell.

Läs mer..